Diş Kanaması Nasıl Durdurulur?

Diş kanaması, genellikle diş eti hastalıklarının bir belirtisi olup, ağız hijyeninin ihmal edilmesi sonucu ortaya çıkabilir. Bu durumun önlenmesi için düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve tuzlu su ile gargara gibi yöntemler önerilmektedir. Ayrıca, bitkisel çözümler ve diş hekimi kontrolü de önemlidir.
Diş Kanaması Nasıl Durdurulur?
03 Eylül 2024

Diş Kanaması Nasıl Durdurulur


Hemen her insanın başına gelebilecek olan diş kanaması, diş fırçalama sırasında veya diş etlerinin çeşitli nedenlerden dolayı zayıflaması ile meydana gelmektedir. Diş etlerinde meydana gelebilecek bakteriler, diş etlerinde enflamasyon oluşturarak kanamalara neden olabilir. Oldukça hassas bir yapıya sahip olan dişler ve diş etlerinde kanama gibi durumlar sıkça görülmektedir. Bu tür rahatsızlıkları önlemenin tek yolu, iyi bir ağız bakımından geçmektedir. Ağız bakımının düzenli olarak yapılması ve dişlerin düzenli olarak fırçalanması oldukça önemlidir. Diş kanamaları, diş eti hastalıklarının bir belirtisi olarak kabul edilmektedir. Dişleri fırçalama esnasında veya fırçalama işleminden belirli bir süre geçtikten sonra bu gibi durumlar kendini gösterebilir. Genellikle bu tür kanamalara neden olan unsurlar şunlardır:

  • Ağızda oluşan iltihaplar
  • Ağız içinde kötü tat oluşumu
  • Diş etlerinde kızarıklıkların meydana gelmesi
  • Diş çevresinde şişliklerin kendini göstermesi
  • Dişlerin sallanması veya eğilmesi
  • Diş etlerinde oluşan kaşıntılar
Bu tür rahatsızlıkların tedavisini sağlıklı bir şekilde yapabilmek için kesinlikle bir diş hekimi kontrolünden geçmek gereklidir.

Diş Kanaması Nasıl Durdurulur?


  • Bu tür kanamaları durdurmak ve engelleyebilmek için dişlerin günlük olarak düzenli bir şekilde fırçalanması gerekmektedir. Ayrıca, diş ipi kullanımı ve arayüz kullanımıyla bakteri plağının uzaklaştırılması önemli bir diğer işlemler arasındadır.
  • Bunun yanı sıra tuzlu su ile gargara yapmak da kanamanın durmasına ve dişte oluşabilecek ağrıların azalmasına yardımcı olacak bir diğer işlemler arasındadır. Günde iki defa bu işlemin yapılması oldukça faydalıdır.
  • Ayrıca, diş kanamalarını engelleyecek olan diş macunlarının kullanılması da faydalı olan bir diğer yöntemler arasındadır.
  • Diş kanamalarını engellemek için uygulanacak bazı bitkisel yöntemler de bulunmaktadır. Bunların ilki zencefildir. Bu bitki, insan sağlığını hemen hemen her konuda koruyucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Zencefilin her sabah kaynatılarak düzenli olarak içilmesi, kanamaları durduracağı gibi oluşmuş olan ağrıları da geçirmeye yardımcı olacaktır. Bitkisel olarak kanamayı durduracak diğer bir yöntem ise sarımsaktır. Sarımsağın vücuda vermiş olduğu faydalar arasında diş kanamasını durdurmak da bulunmaktadır. Sarımsağın iyi bir şekilde sıkılarak kanama olan bölgeye sürülmesi, kanamanın hafiflemesini sağlayacaktır.
  • Eğer kanama durdurulamıyorsa bir diş hekimine başvurmak gereklidir. Hekimler, kanamanın teşhisini yaparak gerekli olan ilaçları verecektir. Bu ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması halinde oluşmuş olan kanamalar kısa zaman içerisinde geçecektir.
  • Diş eti kanaması nasıl durdurulur? En güzel cevaplardan biri de ılık su ile ağız içini çalkalamaktır. Bu yöntem, diş kanamasının durmasına yardımcı olacaktır.
Bu tür rahatsızlıkların oluşmasının temel sebebi, ağız sağlığına dikkat edilmemesidir. Bu tür durumların oluşmaması için gerekli olan uygulamaların zamanında yapılması oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki, diş kanaması nasıl durdurulur sorusunun en doğru cevabı, kesinlikle iyi ve doğru bir bakımdır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Tenay 25 Temmuz 2024 Perşembe

Dişlerimi fırçalarken diş etlerimde sürekli kanama oluyor, bu normal mi yoksa bir diş hekimine mi görünmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Tenay,

Dişlerini fırçalarken diş etlerinde sürekli kanama olması normal bir durum değildir. Bu durum genellikle diş eti iltihabı (gingivit) veya diş eti hastalığı (periodontit) gibi sorunların habercisi olabilir. En kısa sürede bir diş hekimine görünmeni tavsiye ederim. Erken teşhis ve tedavi ile daha ciddi sorunların önüne geçebilirsin. Sağlıklı günler dilerim!

Çok Okunanlar
Ara Kanamanın Nedenleri?
Ara Kanamanın Nedenleri?
Haber Bülteni
Gebeliğin 7 Haftasında Kanama Nedenleri?
Gebeliğin 7 Haftasında Kanama Nedenleri?
7 Haftalık Hamilelikte Kanama Nedenleri?
7 Haftalık Hamilelikte Kanama Nedenleri?
Lohusalıkta Kanama Belirtileri ve Tedavisi
Lohusalıkta Kanama Belirtileri ve Tedavisi
Burun İçi Kanaması Nedenleri?
Burun İçi Kanaması Nedenleri?
Siyah Kanama Belirtileri ve Tedavisi
Siyah Kanama Belirtileri ve Tedavisi
Sık Burun Kanaması Nedenleri?
Sık Burun Kanaması Nedenleri?
Kanama Durdurma Yöntemleri
Kanama Durdurma Yöntemleri
Adet Gününden Önce Kanama Nedenleri?
Adet Gününden Önce Kanama Nedenleri?
Adet Kanaması Nasıl Olur?
Adet Kanaması Nasıl Olur?
Yoğun Adet Kanaması Nedenleri?
Yoğun Adet Kanaması Nedenleri?
Yeni Doğan Bebek Göbek Kanaması Belirtileri ve Tedavisi
Yeni Doğan Bebek Göbek Kanaması Belirtileri ve Tedavisi
Diş Kanamasına Ne İyi Gelir?
Diş Kanamasına Ne İyi Gelir?